A krémlevesek a tavasz folyamán levettek a lábamról! Szinte minden harmadik napon újabb zöldséggel kísérleteztem. Nem maradt ki a sárgarépa, a zeller, a fokhagyma és még a sütőtök sem, ám a pálmát magasan a brokkoli krémleves vitte. Ennek tiszteletére álljon most itt ennek az egyszerű levesnek a receptje!

 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók 4 személyre:
 
egy kisebb fej brokkoli
1 kisebb répa
tejszín
1 db erőleves vagy húsleves kocka
bors
kakukkfű
a díszítéshez hántolt tökmag
 
A brokkolit megtisztítom és rózsáira szedem, majd egy fazékban, hogy teljesen ellepje a víz, felteszem a tűzhelyre a felkarikázott répák társaságában. Sóval ízesítem, majd amikor már majdnem puha, hozzádobok egy leveskockát. A brokkoli és a répa is viszonylag hamar megfő, így ha egy gyors és finom levesre vágyunk, ebbe érdemes belevágni!

A tűzről félrehúzva botmixerrel pépesre törjük a brokkolit, majd a levest ízesítjük egy kevés borssal és kakukkfűvel. A kakukkfüvet ajánlom a legtöbb krémleveshez, hiszen fantasztikus illata mellett nagyon kellemes ízt ad az ételnek!

Pár perc főzés után készen is vagyunk, nincs más hátra, mint a tejszín hozzáadása. Ebből tetszés szerinti mennyiséget (kb. 1 dl-t) hozzáadunk és egy kis ideig még kevergetjük a levest.
 
Végül a tálalásnál hántolt tökmaggal, de kedvünk szerint fenyőmaggal, pirított mandulával is díszíthetjük. Ha lehet, másnap még finomabb!
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr492208105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása