Ha már végképp nem tudunk mit kitalálni, de édesség utáni vágyunk csillapíthatatlan, dobjunk össze egy jó kis rétest! Itt most egy édes és egy sós változat szerepel a békesség kedvéért, bár a káposztás változatot meg idegennek érzem. Egy szó mint száz, elő a réteslapokkal és indulhat is a tekerés!

Hozzávalók (2 rúdhoz):

250 g túró

1 tojás

cukor, fahéj

Negyed fej káposzta

só, bors

 

A túrót áttörjük, majd az egész tojással, ízlés szerinti cukorral és fahéjjal összekeverjük. A káposztát apró darabokra, szálakra aprítjuk, majd míg puha nem lesz, sóval, borssal és pici cukorral megszórva, fedő alatt, kevés olajon pároljuk.

2-2 réteslapra lesz szükségünk: az egyik párosra simítjuk a túrós tölteléket, a másikra a káposztásat, majd óvatos mozdulatokkal feltekerjük a tésztát, és a végeket kissé betömködjük. A tetejüket pici olajjal megkenem, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm őket, vigyázva arra, hogy ne égjenek meg.

Érdemes tudni, hogy ez a 2 rúd pikk-pakk elfogy, ezért ajánlott nagyobb adaggal készülni. Ha olyan kiszerelést sikerül vennünk, amiben 6-8 réteslap is van, viszont nem akarjuk egyszerre az egész csomaggal felhasználni, figyeljünk rá, hogy a tészta a hűtőben hamar kiszáradhat és eltöredezhet, így mihamarabb használjuk fel, ami megmaradt.

Akinek pedig kedve van, bátran próbálkozzon az almás, meggyes, tökös, mákos, és még jó pár rétesvariáció elkészítésével!

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr972366552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása