2010.10.19. 16:04
Őszi finomság: gesztenyés-almás fánk
Ha már végérvényesen itt az ősz, és eddig viszonylag szép arcát mutatta, kedvet kaptam egy igazi őszi finomság elkészítésére. Az alapötletet a város utcáin, terein egyre inkább felbukkanó gesztenye-sütögetők adták, így hát egyértelmű volt, hogy ma gesztenyés desszert kerül az asztalra.
A hétvégi Lővérek-beli napfényes túra és a gesztenyegyűjtögetés csak még inkább meghozták a kedvemet. Valamiért a gesztenye, mint alapanyag, eddig csak sült, valamint püré formájában találkoztak a tányérommal, nem beszélve a cukrászdák habos-gesztenyés sütijeiről. Azt hiszem, hamarosan egy húsos ételhez is felhasználom majd. Na de ne rohanjunk ennyire előre!
A fánk hozzávalói:
25 dkg liszt
1 egész tojás
1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
Pici só
5 dkg cukor
2 reszelt alma
10-15 dkg gesztenyepüré
A tészta elkészítése roppant egyszerű és gyors: a hozzávalók összedolgozása után már melegíthetjük is az olajat. Egy kanál segítségével tetszés szerinti adagokat teszek a már kellően forró olajba és mindkét oldalán szép pirosra sütöm a fánkokat.
Szólj hozzá!
Címkék: gesztenye fánk gesztenyés
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.