Ha már végérvényesen itt az ősz, és eddig viszonylag szép arcát mutatta, kedvet kaptam egy igazi őszi finomság elkészítésére. Az alapötletet a város utcáin, terein egyre inkább felbukkanó gesztenye-sütögetők adták, így hát egyértelmű volt, hogy ma gesztenyés desszert kerül az asztalra.

A hétvégi Lővérek-beli napfényes túra és a gesztenyegyűjtögetés csak még inkább meghozták a kedvemet. Valamiért a gesztenye, mint alapanyag, eddig csak sült, valamint püré formájában találkoztak a tányérommal, nem beszélve a cukrászdák habos-gesztenyés sütijeiről. Azt hiszem, hamarosan egy húsos ételhez is felhasználom majd. Na de ne rohanjunk ennyire előre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fánk hozzávalói:

 

25 dkg liszt

1 egész tojás

1 pohár tejföl

1 csomag sütőpor

Pici só

5 dkg cukor

2 reszelt alma

10-15 dkg gesztenyepüré

 

A tészta elkészítése roppant egyszerű és gyors: a hozzávalók összedolgozása után már melegíthetjük is az olajat. Egy kanál segítségével tetszés szerinti adagokat teszek a már kellően forró olajba és mindkét oldalán szép pirosra sütöm a fánkokat.

Az eredmény magáért beszél, szerintem nagyon finom lett! Talán egy kis házi szilvalekvár még jobban feldobná, ha már itt az ősz, kombináljuk a terméseit bátran!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr462383776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása