Ha már pár napra úgyis visszatért a tél, főzzünk egy igazi, kiadós téli levest. Benne van, minden, amire az ilyen hideg, semmilyen napokon szükségünk van: laktató lencse, finom füstölt sonka és egy kis babérlevél a még jobb ízért. Ajánlom mindenkinek szigorúan friss, ropogós fehér kenyérrel!

 

 

Hozzávalók

(4 adaghoz):

250 gramm lencse

15-20 dkg füstölt sonka vagy kolbász

2 babérlevél

mustár

só, bors

liszt, olaj

 

 

 

A lencsét még előző nap beáztatom, hogy minél hamarabb megpuhuljon. Másnap egy fazékban a felkockázott füstölt sonkával és a babérlevéllel odateszem főni. Ízlés szerint sózom és borsozom (a sóval az elején inkább csínján bánjunk, ugyanis lehet, hogy a sonka, vagy a kolbász, is elég sós). Közben elkészítem a rántást az olajból és a lisztből. A lencsék úgy 30 perc alatt puhára is főnek, és a sonka is megfő ezalatt.

A rántáshoz egy kevés levet merek, majd azzal simára keverem és az egészet a leveshez öntöm. Ha szeretjük, mustárral ízesíthetjük, nagyon jó ízt ad neki.

Még 10-15 percig főzzük, addig pedig megkérjük az egy szem férfiemberünket, hogy vágjon gusztusos, ropogós kenyérszeleteket. Isteni ebéd hétvégére, ami után bőséges főétel nem is hiányzik - ilyenkor kap létjogosultságot másodikként a palacsinta, túrógombóc vagy a fánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr62661651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása