Ha az új évben valakinek netán kedve támadna valami könnyűt és ízleteset főzni, íme két vendégváró saláta receptje.

 

 

A lencsesaláta egy kedves barátunk receptje és annyira finom, hogy mindenképp szerettem volna megosztani, hogyan is készül.

30 dkg lencsét sós, borsos, babérleveles vízben, vékonyra szeletelt, füstölt tarjával puhára főzök. Közben a vöröshagymát vékony szeletekre vágom, majd leforrázom egy szűrő segítségével. Ha a lencse és a tarja is puha, a főzővizet leöntöm és a hagymaszeleteket hozzájuk adom. Ízlés szerint borecettel és kevés cukorral ízesítem. Hideg sültekhez nagyon jól illik.

 

 

A svéd gombasaláta háztartásunk egy szem férfitagjának specialitása. A gombafejeket (12-15 nagyobbat) megtisztítunk és felszeletelünk, majd egy fej vöröshagymát apróra vágunk. Kevés olajon megdinszteljük, ezután hozzáadjuk a gombaszeleteket is. Sóval és borssal megszórjuk. Ha a gomba már elég levet engedett és megpuhult, 2 nagy sűrített paradicsom konzervet adunk hozzá, majd babérlevéllel, cukorral és kevés citromlével ízesítjük.

Mindkét salátát hidegen tálaljuk.

Együnk sok-sok lencsét az év első napjaiban, hogy egy gazdagabb új év köszöntsön ránk!

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr72552287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szergej_bodrov 2011.01.02. 15:39:53

Valóban ízletesek ezek a saláták! :) Nekem a lencsés teljes újdonság volt. És nemcsak hideg sültekhez, de frissen sült pogácsához is kiválóak!

thelittlechef 2011.01.02. 18:41:25

@szergej_bodrov: A lencsés persze Viki érdeme :) A káposztás pogácsa pedig, meg kell hagyni, az este favoritja volt!:)
süti beállítások módosítása