2010.08.24. 22:15
Zöldségekkel rakott csirkemell fokhagymás-tejfölös köntösben
Ha nyár és zöldségek, akkor mindenképp cukkini és padlizsán! Bár máskor is kaphatóak, ilyenkor élvezem ki igazán a bennük rejlő lehetőségeket. Jöhet grillezve, rántva, krém formájában, most azonban egy rakott változatát ajánlom!
Hozzávalók (4 személyre):
Csirkemell (80 dkg/1 kg)
3 vékony cukkini
1 padlizsán
3 nagyobb paradicsom
1 fej vöröshagyma
2-
2 tojás
Fokhagyma ízlés szerint
Só, bors
Kakukkfű
Mustár
Sajt
A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, majd sóval, borssal és mustárral ízesítem. Ezután pici olajban mindkét oldalán átsütöm. A zöldségeket felkarikázom és megsózom. Egy tepsit vagy hőálló edényt kevés olajjal vagy vajjal kikenek, és a csirkemelleket egymás mellé sorakoztatom. Rétegesen teszem rá a cukkinit, paradicsomot, hagymát és padlizsánt, a rétegek közé ízlés szerint még borsot és kakukkfüvet szórok. A tejfölt 2 tojással és az összenyomott fokhagymagerezdekkel elkeverem, majd az egészet a zöldségekre öntöm.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, majd a reszelt sajtot is a tetejére teszem. Így még 15 percig pirítom, és készen is vagyunk! Szerintem isteni!
Szólj hozzá!
Címkék: fokhagymás padlizsán csirkemell cukkini
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.