Ha nyár és zöldségek, akkor mindenképp cukkini és padlizsán! Bár máskor is kaphatóak, ilyenkor élvezem ki igazán a bennük rejlő lehetőségeket. Jöhet grillezve, rántva, krém formájában, most azonban egy rakott változatát ajánlom!

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Csirkemell (80 dkg/1 kg)

3 vékony cukkini

1 padlizsán

3 nagyobb paradicsom

1 fej vöröshagyma

2-2,5 dl tejföl

2 tojás

Fokhagyma ízlés szerint

Só, bors

Kakukkfű

Mustár

Sajt

 

 

 

A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, majd sóval, borssal és mustárral ízesítem. Ezután pici olajban mindkét oldalán átsütöm. A zöldségeket felkarikázom és megsózom. Egy tepsit vagy hőálló edényt kevés olajjal vagy vajjal kikenek, és a csirkemelleket egymás mellé sorakoztatom. Rétegesen teszem rá a cukkinit, paradicsomot, hagymát és padlizsánt, a rétegek közé ízlés szerint még borsot és kakukkfüvet szórok. A tejfölt 2 tojással és az összenyomott fokhagymagerezdekkel elkeverem, majd az egészet a zöldségekre öntöm.

 

 

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, majd a reszelt sajtot is a tetejére teszem. Így még 15 percig pirítom, és készen is vagyunk! Szerintem isteni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr312245037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása