Bár a paradicsomlevest már sokan leírták a hozzá használt sok cukor és a rántás miatt, szerintem nagyon is szerethető leves, és hát ugye nem ehetünk mindig szuper egészséges ételeket. Az alábbi recept „különlegessége”, hogy nem a boltban kapható sűrített paradicsomból készül a leves, hanem házilag készített püréből – ráadásul a püréhez napérlelte, kerti paradicsomokat használok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lássunk hozzá! Szükségünk lesz:

5-6 érett paradicsomra, cukorra, pici sóra, kevés lisztre és olajra, valamint a paradicsomleveshez elengedhetetlen levesbetétre, az óvodai ebédek sztárjára, a betűtésztára.

 

A paradicsomokat forró vízbe tesszük, majd a héjukat lehúzzuk. Összeaprítjuk őket, majd kevés vízben, lassú tűzön főzzük. Ha már elég puhák, botmixerrel pépesítjük, majd egy rövid időre még visszatesszük főni az így kapott pürét, és ha már kellőképpen elfőtte a benne lévő vizet, meg is vagyunk vele. Picit állni hagyjuk.

 

A pürét annyi vízzel felengedjük, amennyi levest készíteni szeretnénk. Közben a lisztből és az olajból rántást készítünk. A levest időközben cukorral és pici sóval ízesítjük, majd ha már felforrt, hozzáadjuk a rántást és addig keverjük, míg az teljesen fel nem oldódik. A betűtésztából tetszés szerinti mennyiséget a levesbe öntünk, és ha kell, még cukorral ízesítjük. Gyakori kevergetés mellett – hogy a tészta ne ragadjon a fazék aljához - addig főzzük, amíg a tészta puha nem lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr912323088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása