2010.09.02. 19:57
Burgonyakrémleves
Csak semmi szépítés: a finomkodó név is egyfajta krumplilevest rejt! Bár sokáig csak a hagyományos, kolbásszal felturbózott és rántással készülő krumplileves szerepelt nálam e szó alatt, de a krémleves verzió mostanság sokkal nagyobb kedvenc. Lássunk hozzá!
Hozzávalók (4 személyre):
13-15 közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
Babérlevél
1 erőleves kocka
1 répa
Tejföl
Liszt
Só, bors
Tárkony
A felkockázott burgonyát az egészben hagyott hagymával és a felkarikázott répával felteszem főni, majd nemsokára a leveskockát is hozzáadom. 2 babérlevelet is a levesbe teszek, aztán sóval és borssal ízesítem azt. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pépesítem őket, és a tárkonnyal tovább főzöm. Arra vigyázzunk, hogy mielőtt összeturmixoljuk a levest, a babérleveleket vegyük ki belőle.
Közben 2 evőkanál tejfölt egy kevés liszttel összekeverek, és a levesből egy keveset hozzáadok. A habarást ezek után a levesbe csurgatom, és még 5 percig főzöm.
Szerintem nagyon ízletes, főleg a babérlevél teszi azzá! Másnapra szépen besűrűsödik, így akár főzelékként is tálalhatjuk és mondhatjuk, hogy megint főztünk valami újat!
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya leves krémleves
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.