Csak semmi szépítés: a finomkodó név is egyfajta krumplilevest rejt! Bár sokáig csak a hagyományos, kolbásszal felturbózott és rántással készülő krumplileves szerepelt nálam e szó alatt, de a krémleves verzió mostanság sokkal nagyobb kedvenc. Lássunk hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

13-15 közepes burgonya

1 fej vöröshagyma

Babérlevél

1 erőleves kocka

1 répa

Tejföl

Liszt

Só, bors

Tárkony

 

A felkockázott burgonyát az egészben hagyott hagymával és a felkarikázott répával felteszem főni, majd nemsokára a leveskockát is hozzáadom. 2 babérlevelet is a levesbe teszek, aztán sóval és borssal ízesítem azt. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pépesítem őket, és a tárkonnyal tovább főzöm. Arra vigyázzunk, hogy mielőtt összeturmixoljuk a levest, a babérleveleket vegyük ki belőle.

 

Közben 2 evőkanál tejfölt egy kevés liszttel összekeverek, és a levesből egy keveset hozzáadok. A habarást ezek után a levesbe csurgatom, és még 5 percig főzöm.

 

Szerintem nagyon ízletes, főleg a babérlevél teszi azzá! Másnapra szépen besűrűsödik, így akár főzelékként is tálalhatjuk és mondhatjuk, hogy megint főztünk valami újat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr712267449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása