2010.09.16. 16:25
Szupergyors pizzás falatkák
Ha csak fél óránk van a vendégeknek szánt nassolni való előkészítésére – és ezalatt nem a chips zacskóból való kiöntését értem -, akkor íme a tökéletes receptek egyike! Persze, a következő hozzávalók megléte feltétlenül szükséges.
2 db leveles tészta (nem a fagyasztott, hanem az egyenként, hengerré tekert fajtából)
2 sűrített paradicsom (vagy 4 kicsi)
fokhagyma
só
pici cukor
oregánó, bazsalikom
Az egyik csomag tésztát egy nagyobb táblán kisimítjuk. A sűrített paradicsomot (azért használok itt boltit, mivel csak fél óránk van, és a házi paradicsompüré elkészítése ugyebár hosszadalmasabb) ízlés szerinti zúzott fokhagymamennyiséggel és a fönt felsorolt fűszerekkel ízesítem. Ha friss bazsalikomot tudunk szerezni, azzal csak még jobb lesz.
Az összekevert pürét egyenletesen elosztom a tésztán, majd a másik csomag tésztát erre fektetem. Tetszés szerinti nagyságú téglalapokat vágok, majd egyenként mindegyiket a két végén picit megsodorva egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 20-25 perc alatt készen is vagyunk vele, közben azért figyeljünk, hogy ne égjenek meg a falatkák.
Abban az esetben, ha más ízekre is vágyunk, nyugodtan tekerhetünk a tészta közé szalonnát, sonkát, vagy ízlés szerint bármit. Sőt, mivel a leveles tészta ennyire univerzális, édes változatban is elkészíthetjük!
Szólj hozzá!
Címkék: pizza leveles tészta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.