Ha csak fél óránk van a vendégeknek szánt nassolni való előkészítésére – és ezalatt nem a chips zacskóból való kiöntését értem -, akkor íme a tökéletes receptek egyike! Persze, a következő hozzávalók megléte feltétlenül szükséges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 db leveles tészta (nem a fagyasztott, hanem az egyenként, hengerré tekert fajtából)

2 sűrített paradicsom (vagy 4 kicsi)

fokhagyma

pici cukor

oregánó, bazsalikom

 

Az egyik csomag tésztát egy nagyobb táblán kisimítjuk. A sűrített paradicsomot (azért használok itt boltit, mivel csak fél óránk van, és a házi paradicsompüré elkészítése ugyebár hosszadalmasabb) ízlés szerinti zúzott fokhagymamennyiséggel és a fönt felsorolt fűszerekkel ízesítem. Ha friss bazsalikomot tudunk szerezni, azzal csak még jobb lesz.

Az összekevert pürét egyenletesen elosztom a tésztán, majd a másik csomag tésztát erre fektetem. Tetszés szerinti nagyságú téglalapokat vágok, majd egyenként mindegyiket a két végén picit megsodorva egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 20-25 perc alatt készen is vagyunk vele, közben azért figyeljünk, hogy ne égjenek meg a falatkák.

Abban az esetben, ha más ízekre is vágyunk, nyugodtan tekerhetünk a tészta közé szalonnát, sonkát, vagy ízlés szerint bármit. Sőt, mivel a leveles tészta ennyire univerzális, édes változatban is elkészíthetjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr942300817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása