Ma egész nap arra vártam, hogy mihamarabb eljöjjön a délután és ezt elkészíthessem! Ez az első alkalom, hogy saját magam sütök fahéjas és kakaós csigát, és mivel jól sikerült, azt hiszem, örököltem valamit nagymamáimtól, akik minden vasárnap kelt tésztából készült finomságokkal vártak minket. A fahéj és a kakaó jelenléte már fél siker! Most lássuk a receptet!

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 tojás

15 dkg puha margarin

15 dkg cukor

Pici só

1,5-2 dl tej

Élesztő

Fahéj és kakaó

 

Az élesztőt kevés cukros, langyos tejbe morzsolom, majd picit állni hagyom. A liszthez teszem a tojást, a margarint, a maradék tejet, a cukrot és a sót, majd a tejbe áztatott élesztőt. Az egészet jó alaposan összegyúrom, majd meleg helyen 30 percig pihentetem. Ezután egy belisztezett deszkára teszem a tésztát és még egy picit gyúrok rajta. Két felé vágom, majd mindkét gombócot téglalap alakúra és 1 cm vastagságúra nyújtom. Az egyiket fahéjjal és cukorral, a másikat pedig kakaóval és ízlés szerint cukorral szórom meg, meg a hosszabbik oldalról feltekerem őket. A hengerekből 1 cm széles csigákat vágok, majd kivajazott, belisztezett tepsibe teszem azokat. Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütöm kb. 30-40 percig.

 

 

Ezzel meg is van az ideális reggeli, már csak a tej vagy a meleg kakaó hiányzik!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr652313073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása