2010.09.21. 18:18
Fahéjas és kakaós mini csigák
Ma egész nap arra vártam, hogy mihamarabb eljöjjön a délután és ezt elkészíthessem! Ez az első alkalom, hogy saját magam sütök fahéjas és kakaós csigát, és mivel jól sikerült, azt hiszem, örököltem valamit nagymamáimtól, akik minden vasárnap kelt tésztából készült finomságokkal vártak minket. A fahéj és a kakaó jelenléte már fél siker! Most lássuk a receptet!
Hozzávalók:
1 tojás
15 dkg puha margarin
15 dkg cukor
Pici só
1,5-
Élesztő
Fahéj és kakaó
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejbe morzsolom, majd picit állni hagyom. A liszthez teszem a tojást, a margarint, a maradék tejet, a cukrot és a sót, majd a tejbe áztatott élesztőt. Az egészet jó alaposan összegyúrom, majd meleg helyen 30 percig pihentetem. Ezután egy belisztezett deszkára teszem a tésztát és még egy picit gyúrok rajta. Két felé vágom, majd mindkét gombócot téglalap alakúra és 1 cm vastagságúra nyújtom. Az egyiket fahéjjal és cukorral, a másikat pedig kakaóval és ízlés szerint cukorral szórom meg, meg a hosszabbik oldalról feltekerem őket. A hengerekből
Ezzel meg is van az ideális reggeli, már csak a tej vagy a meleg kakaó hiányzik!
Szólj hozzá!
Címkék: csiga kakaós fahéjas
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.