A korábban készített káposztás pogácsa sikerén felbuzdulva ma egy juhtúróval és tökmaggal ízesített finomságot sütöttem. Miután rá kellett, hogy jöjjek, hogy sajnos nagyon nehéz bármelyik üzletláncban kecskesajtot találni, az eredeti ötletet kissé megváltoztatva, juhtúrót kevertem a tésztába. Azt hiszem, a szabolcsi házi pálinka mellé ez is tökéletesen illett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hozzávalók:

 

50 dkg liszt

25 dkg margarin

1 pohár tejföl

2 tojássárgája

Élesztő, tej, cukor

Juhtúró

Tökmag

 

A fenti alapanyagokat a káposztás poginál már leírt módon összeadom, és belemorzsolom a juhtúrót is. A tésztát, kevés pihentetés után, 1 cm vastagságúra nyújtom, majd késsel berácsozom a tetejét. Kivajazott és lisztezett tepsibe rakosgatom a kiszaggatott pogácsákat, a tojások fehérjével megkenem őket, majd mindegyikre tetszés szerint tökmagokat teszek. Egy picit nyomkodjuk bele a tésztába a magokat, hogy ne essenek le sütés vagy később fogyasztás közben.

 

150-200 fokon kb. 30 percig sütöm őket, míg meg nem pirulnak.

 

 

 

A kép tanúsága szerint a házi szilvapálinkának nagyon jó barátja ez a fajta pogácsa is, melyekkel itt a nagyváros közepén igazi vidéki hangulatot teremtettünk.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr22347834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása