2010.10.05. 19:52
Ízletes pálinkakísérő - juhtúrós-tökmagos pogácsa
A korábban készített káposztás pogácsa sikerén felbuzdulva ma egy juhtúróval és tökmaggal ízesített finomságot sütöttem. Miután rá kellett, hogy jöjjek, hogy sajnos nagyon nehéz bármelyik üzletláncban kecskesajtot találni, az eredeti ötletet kissé megváltoztatva, juhtúrót kevertem a tésztába. Azt hiszem, a szabolcsi házi pálinka mellé ez is tökéletesen illett.
A hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
2 tojássárgája
Só
Élesztő, tej, cukor
Juhtúró
Tökmag
A fenti alapanyagokat a káposztás poginál már leírt módon összeadom, és belemorzsolom a juhtúrót is. A tésztát, kevés pihentetés után,
150-200 fokon kb. 30 percig sütöm őket, míg meg nem pirulnak.
A kép tanúsága szerint a házi szilvapálinkának nagyon jó barátja ez a fajta pogácsa is, melyekkel itt a nagyváros közepén igazi vidéki hangulatot teremtettünk.
Szólj hozzá!
Címkék: pogácsa juhtúró tökmag
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.