Most, hogy már remekül megy a piskótasütés, megpróbálkoztam egy újabb finomsággal: szőlős-pudingos tortát készítettem. A művelet maga pofonegyszerű volt, csak a részletek pontos kidolgozása picit hosszadalmas. De ez ne szegj senki kedvét, hiszen nagyon finom torta receptje következik most!

 

 

 A hozzávalók:

 A piskótához:

4 tojás

4 kanál liszt

4 csapott kanál cukor

1 vaníliás cukor

1 sütőpor

Kakaó

 

 

A pudinghoz:

1,5 csomag vaníliás pudingpor

0,5 liter tej

Ízlés szerint cukor

 

A díszítéshez:

Tetszés szerinti gyümölcs, jelen esetben fehérszőlő. 1 csomag tortazselé.

 

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket pici cukorral kemény habbá verjük, a sárgákat pedig a cukorral és a vaníliás cukorral finom krémmé keverjük. A krémhez fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd csomómentesre dolgozzuk. A kemény habot hozzáöntjük és óvatosan beleforgatjuk. Én kapcsos tortaformában sütöttem, de gyümölcstorta-formában is megfelelő. 180-200 fokon megsütöm, majd egy kis időre még a sütőben hagyom a tésztát.

A pudingot elkészítjük, majd folyamatos kavarás mellett nagyjából kihűtjük, figyelve arra, hogy szép sima legyen. Ha már a piskóta is langyos, a pudingot egyenletesen eloszlatom rajta.

A szőlőszemeket félbevágom, a magjukat kiszedem, és tetszés szerint díszítem vele a torta tetejét.

A tortazselét (amely egy 24 cm átmérőjű formához elég) a tasakon leírt módon elkészítem, majd amikor már dermedni kezd, a torta közepétől kezdve szépen eloszlatom annak tetején.

 

Egy rövid időre hűtőbe teszem a tortát. Szeletelésnél csupán annyi gond lehet vele, hogy nem sikerül mindig a szőlőszemek között haladni a késsel, így előfordulhat, hogy pár szem nem engedelmeskedik majd. Mindenesetre maga a torta nem sokáig tartott.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr402416547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása