2010.11.02. 16:56
Szőlős-pudingos torta
Most, hogy már remekül megy a piskótasütés, megpróbálkoztam egy újabb finomsággal: szőlős-pudingos tortát készítettem. A művelet maga pofonegyszerű volt, csak a részletek pontos kidolgozása picit hosszadalmas. De ez ne szegj senki kedvét, hiszen nagyon finom torta receptje következik most!
4 tojás
4 kanál liszt
4 csapott kanál cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Kakaó
Só
A pudinghoz:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
Ízlés szerint cukor
A díszítéshez:
Tetszés szerinti gyümölcs, jelen esetben fehérszőlő. 1 csomag tortazselé.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket pici cukorral kemény habbá verjük, a sárgákat pedig a cukorral és a vaníliás cukorral finom krémmé keverjük. A krémhez fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd csomómentesre dolgozzuk. A kemény habot hozzáöntjük és óvatosan beleforgatjuk. Én kapcsos tortaformában sütöttem, de gyümölcstorta-formában is megfelelő. 180-200 fokon megsütöm, majd egy kis időre még a sütőben hagyom a tésztát.
A pudingot elkészítjük, majd folyamatos kavarás mellett nagyjából kihűtjük, figyelve arra, hogy szép sima legyen. Ha már a piskóta is langyos, a pudingot egyenletesen eloszlatom rajta.
A szőlőszemeket félbevágom, a magjukat kiszedem, és tetszés szerint díszítem vele a torta tetejét.
A tortazselét (amely egy
Szólj hozzá!
Címkék: torta szőlő puding gyümölcstorta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.