Ha a hűtőnkben még mindig egy nagy kupac sárgabarack áll és már nem tudjuk vele felvenni a harcot, mert 1. degeszre ettük belőle magunkat, 2. nem akarunk a lekváros fazék mellett kavargatni, 3. unjuk a sárgabarackos piskótát, akkor ez a gyors recept kiváló ötlet a felénk tornyosuló barackok feldolgozására. És mellesleg pikk-pakk kész.

 
 
Amire szükségünk lesz (kb. 25 db-hoz):
 
1 lap leveles tészta (feltekerve kapható a boltokban, ez a nem fagyasztott változat)
 
8-10 szem sárgabarack
 
vaníliás cukor
 
 
 
 
Lássunk is hozzá! A tésztát egy közepes méretű táblára simítjuk, és kb. 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk. A barackot megtisztítjuk a héjától és 2 felé vesszük. A négyzetek közepére helyezünk 1-1 barack darabot, arra némi vaníliás cukrot szórunk, hogy ne legyen túl savanyú a gyümölcs, majd a tészta 4 sarkát rá hajtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a kis kosárkákat, majd 180-200 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
A tészta és a barack mennyisége természetesen arányosan növelhető az édesszájúak számával!
 
Szerintem végtelenül egyszerű és persze nagyon finom!
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr502210570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyonPC 2018.07.15. 12:49:54

3x3cm? Ez biztos?
Ha erre rárakom a fél barackot, nemigen tudom a 4 sarkot ráhajtani.

Biztos, hogy nem maradt ki további nyújtás fázis?
süti beállítások módosítása