Tészta jöhet bármikor, bárhol! Ez az egyik biztos pont, ha már semmi nincs a tarsolyunkban. És ha már meguntuk a vésztartalék bolognai spagettit, váltsunk a következőre! Legalább olyan egyszerű – és az íze!

 

Hozzávalók (4 személyre):

 1 csomag penne tészta

Gomba ízlés szerint (minél több, annál jobb, hisz összeesik – úgy 12-15 nagyobb fej elegendő lesz)

1 fej vöröshagyma

Tejszín

Só, bors

Kakukkfű

Tárkony

Parmezán sajt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hagymát apróra vágom, és olajon üvegesre párolom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, majd a hagymához adom, és lefedve párolom. Ízesítem a fűszerekkel – a bors szinte elengedhetetlen ízesítője a gombának, a kakukkfű pedig nagyon finom ízt és nem mellesleg isteni illatot ad neki. Kevés tárkonyt is tegyünk bele, ettől nagyon pikáns lesz, de aki nem szereti, nyugodtan elhagyhatja vagy pótolhatja mással. Miután az ízek összeértek, 1,5-2 dl tejszínt öntök a gombára, és még 10 percig főzöm.

 

A tésztát sós vízben kifőzöm, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha.

 

A szószt a tésztával alaposan összeforgatom, majd tálaláskor vékonyra szeletelt parmezán sajttal és ha van, aprított petrezselyemzölddel díszítem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr432242460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipamocsok 2010.08.24. 21:06:36

Bár a Zrínyibe tudtál volna ilyen finomságokat készíteni....
süti beállítások módosítása