2010.08.23. 22:12
Tejszínes, gombás penne parmezánnal
Tészta jöhet bármikor, bárhol! Ez az egyik biztos pont, ha már semmi nincs a tarsolyunkban. És ha már meguntuk a vésztartalék bolognai spagettit, váltsunk a következőre! Legalább olyan egyszerű – és az íze!
Hozzávalók (4 személyre):
Gomba ízlés szerint (minél több, annál jobb, hisz összeesik – úgy 12-15 nagyobb fej elegendő lesz)
1 fej vöröshagyma
Tejszín
Só, bors
Kakukkfű
Tárkony
Parmezán sajt
A hagymát apróra vágom, és olajon üvegesre párolom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, majd a hagymához adom, és lefedve párolom. Ízesítem a fűszerekkel – a bors szinte elengedhetetlen ízesítője a gombának, a kakukkfű pedig nagyon finom ízt és nem mellesleg isteni illatot ad neki. Kevés tárkonyt is tegyünk bele, ettől nagyon pikáns lesz, de aki nem szereti, nyugodtan elhagyhatja vagy pótolhatja mással. Miután az ízek összeértek, 1,5-
A tésztát sós vízben kifőzöm, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha.
A szószt a tésztával alaposan összeforgatom, majd tálaláskor vékonyra szeletelt parmezán sajttal és ha van, aprított petrezselyemzölddel díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.