2010.08.27. 17:13
Szilvás-fahéjas muffin
A szilvát érdemes minél több sütemény készítésénél kipróbálni. Édes-savanykás íze remekül passzol akár tortákhoz, pitékhez, de teasüteményekhez is. A nyári muffin ízelítő után most következzék egy, már az őszt idéző változat – természetesen szilvával.
Hozzávalók (12 db-hoz):
2 bögre finomliszt
1 bögre tej
2 tojás
3 tk. sütőpor
3-4 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
pici só
10-12 szem szilva
fahéj ízlés szerint
kevés dió
A hozzávalók összeadása után a megmosott és felkockázott szilvát, valamint a fahéjat is a tésztába forgatom. A szilvát érdemes még egy pici cukorral megszórni, főként, ha keményebb szemeket használunk.
A tésztát a kibélelt formákba adagoljuk, majd a muffinok tetejére durvára aprított diót teszünk. 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük, majd miután kivettük, pár percig még a formában pihentetjük őket.
Szólj hozzá!
Címkék: szilva muffin szilvás fahéj
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.