A szilvát érdemes minél több sütemény készítésénél kipróbálni. Édes-savanykás íze remekül passzol akár tortákhoz, pitékhez, de teasüteményekhez is. A nyári muffin ízelítő után most következzék egy, már az őszt idéző változat – természetesen szilvával.

 

Hozzávalók (12 db-hoz):

 

2 bögre finomliszt

1 bögre tej

50 g margarin

2 tojás

3 tk. sütőpor

3-4 ek. cukor

1 csomag vaníliás cukor

pici só

10-12 szem szilva

fahéj ízlés szerint

kevés dió

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hozzávalók összeadása után a megmosott és felkockázott szilvát, valamint a fahéjat is a tésztába forgatom. A szilvát érdemes még egy pici cukorral megszórni, főként, ha keményebb szemeket használunk.

 

A tésztát a kibélelt formákba adagoljuk, majd a muffinok tetejére durvára aprított diót teszünk. 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük, majd miután kivettük, pár percig még a formában pihentetjük őket.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr192252534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása