Húsimádók figyelmébe! Számomra az abszolút kedvenc ez, ahol nem számít egy-két zsírcafat, és nem rendezek be egy kisebbfajta műtőasztalt a tányéromon – bármi jöhet, ami a tarjához tartozik! Ez a változata pedig magasan az első!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha 4 személyre szeretnénk ebédet készíteni, vegyünk:

 6 szelet tarját, sót, borsot és jó sok mustárt!

A felszeletelt tarjákat érdemes már előző nap bepácolni, hiszen a borsos-mustáros szósz így még jobban átjárja a húst. Ha mégsem gondoltunk erre, semmi gond: a szeleteket besózzuk, majd ízlés szerint borsozzuk. Mustárból a hagyományosat használtam, de egy kis csípős dijoni biztosan nem árthat neki! Minden szeletet alaposan bekenünk a mustárral, majd egymás mellé egy tepsibe helyezzük őket. Pici olajat és vizet töltsünk a hús alá, és most jön a trükk: ha azt szeretnénk, hogy finoman omlós legyen a tarja, tegyünk a vízbe egy kevés sütőport is, ez jót tesz neki!

Alufóliával letakarva kezdjük el sütni a húst, majd ha már úgy tűnik, hogy átfőttek, vegyünk le a fóliát és addig süssük őket, míg szép pirosak nem lesznek. Villapróbával teszteljük le, hogy elég puha-e a husi, és ha igen, akkor készen is vagyunk! Köretként hagymás tört burgonyát készítettem hozzá, és a kovászos ubi is jó barátja!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr892267489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása