2010.09.04. 19:23
Őszi szilvaleves
A szilvás muffin után időzzünk el még egy picit ennél az őszi finomságnál: a gyümölcsleves nem csak meggyből finom, bebizonyosodott, hogy szilvából is kiváló! Íme a hideg szilvaleves a még utolsó "meleg" napokra!
Hozzávalók (4 adag):
Fél kg szilva (mindegy milyen, amilyet a piacon kapunk, illetve szeretünk)
1 ek. liszt
2 karika citrom
Egész fahéj és szegfűszeg
Ízlés szerint cukor
Pici só
A megmosott és felkockázott szilvát fölteszem főni, úgy, hogy a víz az edény kb. ¾-ét ellepje. Hozzáadom a cukrot, a citromot, a fahéjat és a szegfűszeget (ezek bármennyire is illatosak és finom ízt adnak a levesnek, ha túl sokat használunk belőlük, az könnyen keserű lehet), és pici sót.
Közben a tejfölt a liszttel simára keverem, majd amikor felforrt a leves, abból keveset hozzáteszek. Egy szűrőn át, folyamatos keverés közben öntöm az edénybe a habarász, majd kb. még 10 percig főzöm a levest. Ezzel készen is vagyunk, ha még cukrot vagy citromot szeretnénk hozzátenni, az edény félrehúzása előtt tegyük meg.
Hidegen az igazi, de picit langyosan sem utolsó – főleg, ha olyan borongós napon készítjük el, mint amilyen ez a mai volt!
Szólj hozzá!
Címkék: szilva szilvaleves
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.