A szilvás muffin után időzzünk el még egy picit ennél az őszi finomságnál: a gyümölcsleves nem csak meggyből finom, bebizonyosodott, hogy szilvából is kiváló! Íme a hideg szilvaleves a még utolsó "meleg" napokra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók (4 adag):

 

Fél kg szilva (mindegy milyen, amilyet a piacon kapunk, illetve szeretünk)

1 dl tejföl

1 ek. liszt

2 karika citrom

Egész fahéj és szegfűszeg

Ízlés szerint cukor

Pici só

 

A megmosott és felkockázott szilvát fölteszem főni, úgy, hogy a víz az edény kb. ¾-ét ellepje. Hozzáadom a cukrot, a citromot, a fahéjat és a szegfűszeget (ezek bármennyire is illatosak és finom ízt adnak a levesnek, ha túl sokat használunk belőlük, az könnyen keserű lehet), és pici sót.

 

Közben a tejfölt a liszttel simára keverem, majd amikor felforrt a leves, abból keveset hozzáteszek. Egy szűrőn át, folyamatos keverés közben öntöm az edénybe a habarász, majd kb. még 10 percig főzöm a levest. Ezzel készen is vagyunk, ha még cukrot vagy citromot szeretnénk hozzátenni, az edény félrehúzása előtt tegyük meg.

 

Hidegen az igazi, de picit langyosan sem utolsó – főleg, ha olyan borongós napon készítjük el, mint amilyen ez a mai volt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr882271671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása