A heti mexikói vacsi élménye után ma gondoltam kipróbálom, mit is szeretnek az amerikai középföldén és mit tudok én elkészíteni belőle. Az első választás a kukoricakrémlevesre esett, a feladat teljesítve. Nagyon finom és pofon egyszerű, tehát lányok, asszonyok, irány a boltba a kukoricakonzervért!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók (4 tányérra való):

 

2 kukoricakonzerv

Fokhagyma

Só, bors

Petrezselyem

Tejszín

Füstölt szalonna

Tortilla chips

 

A lecsöpögtetett kukoricát kevés zúzott fokhagymával olajon párolni kezdem, közben a szalonnát apró kockákra vágom és megpirítom. Egy kis idő múlva a kukoricát fölengedem vízzel, majd sóval és borssal ízesítem. Ha már puhának tűnnek, félrehúzva a tűzhelyről, botmixerrel összeaprítom a kukoricákat. Kevés tejszínnel krémesebbé teszem, majd apróra vágott petrezselyemzöldet teszek a levesbe. 5-10 perc főzés után készen is vagyunk vele.

 

Tálaláskor a szalonnákat a tetejére szórjuk, és tetszés szerinti tortilla chips-szet tördelünk bele.

 

Laktató, hamar készen van, olcsó, mutatós - egyszóval tökéletes!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr332339597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása