2010.10.02. 15:41
Kukoricakrémleves pirított szalonnakockákkal
A heti mexikói vacsi élménye után ma gondoltam kipróbálom, mit is szeretnek az amerikai középföldén és mit tudok én elkészíteni belőle. Az első választás a kukoricakrémlevesre esett, a feladat teljesítve. Nagyon finom és pofon egyszerű, tehát lányok, asszonyok, irány a boltba a kukoricakonzervért!
Hozzávalók (4 tányérra való):
2 kukoricakonzerv
Fokhagyma
Só, bors
Petrezselyem
Tejszín
Füstölt szalonna
Tortilla chips
A lecsöpögtetett kukoricát kevés zúzott fokhagymával olajon párolni kezdem, közben a szalonnát apró kockákra vágom és megpirítom. Egy kis idő múlva a kukoricát fölengedem vízzel, majd sóval és borssal ízesítem. Ha már puhának tűnnek, félrehúzva a tűzhelyről, botmixerrel összeaprítom a kukoricákat. Kevés tejszínnel krémesebbé teszem, majd apróra vágott petrezselyemzöldet teszek a levesbe. 5-10 perc főzés után készen is vagyunk vele.
Tálaláskor a szalonnákat a tetejére szórjuk, és tetszés szerinti tortilla chips-szet tördelünk bele.
Laktató, hamar készen van, olcsó, mutatós - egyszóval tökéletes!
Szólj hozzá!
Címkék: kukorica mexikói kukoricakrémleves
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.