2011.01.01. 15:25
Borecetes lencsesaláta és svéd gombasaláta
Ha az új évben valakinek netán kedve támadna valami könnyűt és ízleteset főzni, íme két vendégváró saláta receptje.
A lencsesaláta egy kedves barátunk receptje és annyira finom, hogy mindenképp szerettem volna megosztani, hogyan is készül.
30 dkg lencsét sós, borsos, babérleveles vízben, vékonyra szeletelt, füstölt tarjával puhára főzök. Közben a vöröshagymát vékony szeletekre vágom, majd leforrázom egy szűrő segítségével. Ha a lencse és a tarja is puha, a főzővizet leöntöm és a hagymaszeleteket hozzájuk adom. Ízlés szerint borecettel és kevés cukorral ízesítem. Hideg sültekhez nagyon jól illik.
A svéd gombasaláta háztartásunk egy szem férfitagjának specialitása. A gombafejeket (12-15 nagyobbat) megtisztítunk és felszeletelünk, majd egy fej vöröshagymát apróra vágunk. Kevés olajon megdinszteljük, ezután hozzáadjuk a gombaszeleteket is. Sóval és borssal megszórjuk. Ha a gomba már elég levet engedett és megpuhult, 2 nagy sűrített paradicsom konzervet adunk hozzá, majd babérlevéllel, cukorral és kevés citromlével ízesítjük.
Mindkét salátát hidegen tálaljuk.
Együnk sok-sok lencsét az év első napjaiban, hogy egy gazdagabb új év köszöntsön ránk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.