2010.09.23. 09:30
Szüreti almaleves
Beindult az almaszüret a Nyírségben, hoztunk hát egy jó nagy adagot belőle. Korábban az a mondás járta, hogy azt együk, amivel dolgozunk. Nos, tartva magam ehhez és a hétvégi szüret szellemiségéhez, ma almalevest készítettem!
A hozzávalók (4 adaghoz):
4 nagyobb alma
Cukor
Fahéj, szegfűszeg
Tejföl, liszt
Citrom(lé)
Az almákat meghámozom, majd kockára vágom. Egy edényben vízzel felengedve felteszem főni, és hozzáadom az egész fahéjat, a szegfűszeget és a citromkarikát is, ki mennyit szeret. Az almát puhára főzöm, ez nagyjából akkorra történik meg, amikor a víz is felforr. Közben
Még soha nem készítettem csupán almából gyümölcslevest, de nagyon ízlik, sőt, kifejezetten emlékeztet az óvodában készült almakompótra.
Hogy hidegen vagy enyhén melegen fogyasztom majd, az még az időjárás függvénye.
Szólj hozzá!
Címkék: alma almaleves
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.