Bár a krumplilángos nálunk, a Nyírségben a régi, hagyományos ételek közé tartozik, olyan finom, hogy gondoltam, új köntösbe bújtatom! A ma már egyre közkedveltebb tortilla példáját követve, zöldségekkel és hússal töltöttem, így már nemcsak magában, vagy szalonnazsírosan fogyasztható, hanem új formát kapva, fiatalos étellé alakul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók (kb. 15 db-hoz):

 

25-30 dkg liszt

Fél kg krumpli

1 tojás sárgája

Pici só

 

A krumplit sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és hagyom teljesen kihűlni. Ez azért nagyon fontos, mert az összegyúrásnál kevesebb lisztre lesz majd szükség, ha a krumpli már nem meleg. Ha kihűlt, egy nagy keverőtálban folyamatosan adagolom hozzá a lisztet, addig, amíg már nyújtható állagú nem lesz a tészta. Közben persze a tojás sárgáját is hozzáteszem. Ha nem elég sós, még picit teszek hozzá.

 

Egy gyúrótáblán simára gyúrom a tésztát, majd hengert formázok belőle, abból pedig kis korongokat vágok. Ezeket kinyújtom, és akkor haladok jó úton, ha palacsinta formájú és vastagságú köröket kapok. Nyújtás közben mindenképp lisztezzük az éppen nyújtott tésztát, nehogy a deszkához vagy a sodrófához ragadjon.

 

A lángosok sütéséhez egy teflonos serpenyőre lesz szükségünk. Nem kell feltétlenül olajat használni még az első tészta kisütéséhez sem, ugyanis nem jó, ha olajos a lángos, ez inkább szárazabb jellegű. Mindkét oldalát megpirítom, addig, amíg barna foltok nem lesznek rajta.

 

A töltelékhez a következőket használtam: cukkini, paradicsom, hagyma, paprika, fűszerek. Ezeket felaprítva egy serpenyőben összesütöm, majd a feldarabolt csirkemellet ízlés szerint fűszerezve megpirítom. Ha készen vannak a lángosok, a töltelékkel ízesítem őket, és feltekerve, vagy kettéhajtva tálalom.

 

Nagyon ízletes és kiadós étel, mindenképp érdemes kipróbálni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr852296931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása