Beindult az almaszüret a Nyírségben, hoztunk hát egy jó nagy adagot belőle. Korábban az a mondás járta, hogy azt együk, amivel dolgozunk. Nos, tartva magam ehhez és a hétvégi szüret szellemiségéhez, ma almalevest készítettem!

 

 

A hozzávalók (4 adaghoz):

 

4 nagyobb alma

Cukor

Fahéj, szegfűszeg

Tejföl, liszt

Citrom(lé)

 

Az almákat meghámozom, majd kockára vágom. Egy edényben vízzel felengedve felteszem főni, és hozzáadom az egész fahéjat, a szegfűszeget és a citromkarikát is, ki mennyit szeret. Az almát puhára főzöm, ez nagyjából akkorra történik meg, amikor a víz is felforr. Közben 1 dl tejfölből és kevés lisztből habarást készítek, a levesből egy keveset hozzámerek, és simára kavarom. Szűrőn keresztül a leveshez adom, majd folyamatos kavarás után még 10 percig főzöm. Ízlés szerint cukorral, citrommal még ízesíthető a leves.

 

 

Még soha nem készítettem csupán almából gyümölcslevest, de nagyon ízlik, sőt, kifejezetten emlékeztet az óvodában készült almakompótra.

 

 

 

Hogy hidegen vagy enyhén melegen fogyasztom majd, az még az időjárás függvénye.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr192316389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása