2010.10.12. 20:39
Túrós és káposztás rétes - pont, ahogy mások is készítik
Ha már végképp nem tudunk mit kitalálni, de édesség utáni vágyunk csillapíthatatlan, dobjunk össze egy jó kis rétest! Itt most egy édes és egy sós változat szerepel a békesség kedvéért, bár a káposztás változatot meg idegennek érzem. Egy szó mint száz, elő a réteslapokkal és indulhat is a tekerés!
Hozzávalók (2 rúdhoz):
250 g túró
1 tojás
cukor, fahéj
Negyed fej káposzta
só, bors
A túrót áttörjük, majd az egész tojással, ízlés szerinti cukorral és fahéjjal összekeverjük. A káposztát apró darabokra, szálakra aprítjuk, majd míg puha nem lesz, sóval, borssal és pici cukorral megszórva, fedő alatt, kevés olajon pároljuk.
2-2 réteslapra lesz szükségünk: az egyik párosra simítjuk a túrós tölteléket, a másikra a káposztásat, majd óvatos mozdulatokkal feltekerjük a tésztát, és a végeket kissé betömködjük. A tetejüket pici olajjal megkenem, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm őket, vigyázva arra, hogy ne égjenek meg.
Érdemes tudni, hogy ez a 2 rúd pikk-pakk elfogy, ezért ajánlott nagyobb adaggal készülni. Ha olyan kiszerelést sikerül vennünk, amiben 6-8 réteslap is van, viszont nem akarjuk egyszerre az egész csomaggal felhasználni, figyeljünk rá, hogy a tészta a hűtőben hamar kiszáradhat és eltöredezhet, így mihamarabb használjuk fel, ami megmaradt.
Akinek pedig kedve van, bátran próbálkozzon az almás, meggyes, tökös, mákos, és még jó pár rétesvariáció elkészítésével!
Szólj hozzá!
Címkék: túrós rétes
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.