2010.09.20. 20:32
Könnyű vacsora - padlizsánkrém és snidlinges ricottakrém
Ha már rá sem tudunk gondolni az esténként fogyasztott szalámis szendvicsre vagy rántottára, a következő két recept bizonyára jókor jön! Pofonegyszerűek, amelyekkel nem is bűnözünk nagyot, és azt hihetjük, hogy tényleg valami különlegeset készítettünk – pedig a hozzávalók beszerzésén túl senki sem tudja elrontani!
A padlizsánkrémhez:
1 nagyobb padlizsán
Tejföl
Mustár
Fokhagyma
Lilahagyma
Só, bors
A padlizsánt 200 fokon a sütőrácsra tett alufólián átsütjük, hogy a belseje megpuhuljon. Ez kb. 25-30 alatt meg is van. Sütés közben néha-néha fordítsuk meg, hogy mindenhol érje a meleg. Ha kivettük, késsel vágjuk ketté (középen, hosszában), majd villával törjük át. Hozzáadunk 1-2 evőkanál tejfölt, egy fél lilahagymát, 1 gerezd fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és mustárt. Villával tovább pépesítjük, de ha sietünk, botmixerrel egyszerűbb. Hogy az ízek jól összeérjenek, hűtőbe tesszük.
A snidlinges ricottakrémhez:
Kevés majonéz és mustár
Snidling (metélőhagyma)
Lilahagyma
Só, bors
A ricottát áttörjük, majd a finomra vágott metélőhagymát és a felaprított lilahagymát hozzátesszük. Ízlés szerint adunk hozzá majonézt és mustárt, valamint az alapfűszereket. Ha ezzel megvagyunk, szintén hűtőben pihentetjük.
Pirított rozskenyérrel és friss zöldségekkel tálaljuk! Isteni!
Szólj hozzá!
Címkék: ricotta padlizsán
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.