Ha már rá sem tudunk gondolni az esténként fogyasztott szalámis szendvicsre vagy rántottára, a következő két recept bizonyára jókor jön! Pofonegyszerűek, amelyekkel nem is bűnözünk nagyot, és azt hihetjük, hogy tényleg valami különlegeset készítettünk – pedig a hozzávalók beszerzésén túl senki sem tudja elrontani!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A padlizsánkrémhez:

1 nagyobb padlizsán

Tejföl

Mustár

Fokhagyma

Lilahagyma

Só, bors

 

A padlizsánt 200 fokon a sütőrácsra tett alufólián átsütjük, hogy a belseje megpuhuljon. Ez kb. 25-30 alatt meg is van. Sütés közben néha-néha fordítsuk meg, hogy mindenhol érje a meleg. Ha kivettük, késsel vágjuk ketté (középen, hosszában), majd villával törjük át. Hozzáadunk 1-2 evőkanál tejfölt, egy fél lilahagymát, 1 gerezd fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és mustárt. Villával tovább pépesítjük, de ha sietünk, botmixerrel egyszerűbb. Hogy az ízek jól összeérjenek, hűtőbe tesszük.

 

A snidlinges ricottakrémhez:

1 doboz ricotta (hűtőpultban a túró környékén)

Kevés majonéz és mustár

Snidling (metélőhagyma)

Lilahagyma

Só, bors

 

A ricottát áttörjük, majd a finomra vágott metélőhagymát és a felaprított lilahagymát hozzátesszük. Ízlés szerint adunk hozzá majonézt és mustárt, valamint az alapfűszereket. Ha ezzel megvagyunk, szintén hűtőben pihentetjük.

 

Pirított rozskenyérrel és friss zöldségekkel tálaljuk! Isteni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fahejaspate.blog.hu/api/trackback/id/tr792310852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása